Monday, November 5

First Day At BTCL!

Neseniai grįžau namučio tai tiesiu taikymu bėgau prie kompiuterio kol neišblėso pirmi įspūdžiai. Visa šviežiena tiesiai jums! Na ką, pirma diena, pirmos beveik pilnos 8 valandos kol kas dar kabutėse "darbo". Tiek įspūdžių, kad net nežinau kaip čia jum pradėt pasakot, turbūt pradėsiu nuo to, kad einant į TĄ pastatą kažkaip vis negalėjau nuslėpti šypsenos. Eini ir savaime jauti, kaip pradedi šieptis, ir vis bandai tvardytis, o tada dar labiau suima juokas, kai save įsivaizduoji iš išorės, ir taip man besišypsant ieinu pagaliau į vidų, o ten jau, iš ant šalia pasidėtos krūvelės dokumentų, identiškų, kaip pas mane, suprantu, kad jau laukia dar viena panelė iš mūsų 3 mokinių savaitę praleisiančių Barclays. Susipažinus su Indre iš Užupio netrukus atėjo ir Vainius iš Liciejaus. Taip mums net laukt nereikėjo ir pasirodė šiandienos mūsų koordinatorius Tadas. Šiandien apėjom tieek daug team'u, grynai buvo ekskursija po Barclays pastatą, nuo to pastovaus važinėjimo iš aukšto į aukštą ir ėjimo tuo ratu, iškart pasidarė aišku, kad kol perpranti šitą sistemą praeina laiko, o ką jau kalbėt apie įsiminimą kur kokiam aukįte koks team'as dirba. Visos komandos, tiksliau žmogus dirbantis toje komandoje, papasakojo ką jie daro, kas nuo to priklauso, kam tai reikalinga ir panašiai. Team'ai :
  • Information Security team
  • Cost to Serve team
  • Project Management team
  • Incident Management team
  • Service Desk team
  • Network team
  • Engineering team
  • Mobile team
  • Beta office team'ai
Vieni patiko labiau, kiti mažiau, bet ir tie ir tie jie atlieka savotiškai įdomų darbą. Faktiškai jie vieni be kitų negalėtų, nes jei staiga dingtų koks Service Desk'as tai iškilus bet kokiai problemai darbuotojo darbas strigtu jis neturėtu kur kreiptis ir daug kartų pagalbos ieškotų netikslingai, ne ten kur reikia, o jie būtent tai ir daro padeda išspresti problemą ir padeda greitai. Arba nebūtų Engineering'o lūžtų sistema, nebūtu kam jos patvarkyt, again sistema stoja, niekas neveikia = dideli nuostoliai. Šiaip linksmiausia buvo network, mobile, engineering ir incident management'o team'uose ( lygtais nes nebeatsimenu jau, per tuos pavadinimus susipainiojau visai :D)

O ką galiu išskirti, kas man labai patiko ir kas yra labai svarbu dirbant komandoje, tai būtent ten esanti atmosfera. Atrodo daug kas ir su marškinukais ir kaklaraiščiais, bet visi tokie linksmi, pajuokauja. Plius Barclays yra suuuper international įmonė tai perėjus per kelis aukštus girdėjau kalbant lietuviškai, angliškai (beveik kas šneka telefonu tai vien angliškai), ispaniškai. Ir tai dar ne viskas. Su visais pabendravus pasijaučia tas angliškas slang'as. Terminais kalba, o po to juos sulietuvina ir kaip jie patys sako, čia jau jų profesinė liga.

O sąlygos darbui tai sudarytos puikios visi darbuotojai gauna po nešiojamą pc, visi turi blackberrius, kanceliarinės prekės irgi parūpintos. Beta ofisas turi ir dušą. Kiekvienam aukšte yra po virtuvėlę ten kava iš aparto, arbata, medus, citrina viskas nemokamai, yra mikrobangų krosnelė pasišildyt maistui, šaldytuvas, snacks'ų aparatai. Kažkurio aukšto virtuvėje stovi ir stalo futbolas. 13a. turi savo poilsio zoną su sėdmaišiais, galima pažaist šachmatais, šaškėm, paskaityti knygas. Pirmame aukšte yra ir restoranas Green Hall, jame mes šiandien ir pietavome :)









Jei jums kažkiek įdomu ar norit ko paklaust, tai drąsiai :D nėra kvailų klausimų yra tik kvaili atsakymai :)

7 comments:

  1. Tu už`tagg`inta mano blog`e :)

    ReplyDelete
  2. Sveikas-a, užtaginau tave blogg'ų žaidime. Daugiu info : http://muiloburbuliukas.blogspot.com/2012/11/blogg-tag.html . :)

    ReplyDelete
  3. Sveika! Tu esi užtaginta mano bloge: www.sweet-paprikaa.blogspot.com ;)

    ReplyDelete
  4. Wonderful pics.^^
    Maybe follow each other on BLOGLOVIN and GFC???
    My Blog

    ReplyDelete
  5. Esi užtaginta mano bloge:)
    http://lauruuute.blogspot.com/2012/11/the-blogger-tag.html

    ReplyDelete
  6. Sveika. Užtaginau tave blogų žaidime. :) Daugiau infirmacijos : http://ringa-xo.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Ei!! Tu buvai už'tag'inta čia: http://mintyselaukuose.blogspot.com/2012/11/the-blogger-tag.html
    Geros dienos!!:))

    ReplyDelete