Friday, April 18

I am going to USA!

Didelės didelės naujienos, kurias galima suprasti iš antraštės pavadinimo - taip, I AM going to murrica' ! Gal jau prieš savaitę gavau atsakymą, kad patekau ir birželio 28 diena visam MĖNESIUI išvykstu į vasaros stovyklą Amerikoje. O dabar apie viską nuo pat pradžių...

Kas tai? Kodėl? Kaip? Kur?

Viskas prasidėjo prieš metus, kai intensyviai ieškojau projektų užsienyje ir labai susidomėjau galimybėmis Amerikoje. Žinojau, kad esu per kvaila tokioms programoms kaip "Assist" ar "ExCell", o į "ExCell" jau ir per vėlu buvo, tai gi nusprendžiau pabandyti kažką tokio, kas nereikalautų išvykos visiems metams ir orientuotųsi ne kiek į akademinius pasiekimus (nesusidarykit klaidingo įspūdžio, tikrai nesu kvaila), bet į visuomeninių veiklų spektrą, o maniškis buvo ganėtinai platus.
Ieškojau ir radau  - Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute ! Pavadinimas gana ilgas, todėl toliau tai bus tiesiog BFTF programa. Lygiai prieš metus bandžiau patekti į šią programą ir kažkodėl labai savimi pasitikėjau, buvau beveik įsitikinus, kad sėkmė man nusišypsos. Aišku, tai neįvyko ir savimi labai nusivyliau, bet nesuvokiu dar, sąmoningai ar ne, nuo to karto ir apskritai per tuos metus tiek patobulėjau, kad atsukus laiką atgal, turbūt nebūčiau patikėjus jei kas man būtų papasakojęs apie mano netolimą ateitį.
Po begalės naujų veiklų ir projektų įvykusių per tuos metus pamaniau dar kartą išbandyti savo jėgas ir aplikuoti į tą patį projektą, na nes amžiaus cenzas 16-18 man tai dar leido daryti. Šį kartą nesitikėjau nieko, visiškai, rašiau tam, kad na tiesiog išbandyti save, pažiūrėti ar kažkiek patobulėjau, galvojau " va gal bent iki interviu praeisiu". Taip ir atsitiko, dar būnant projekte Latvijoje gaunu el. laišką, pranešantį apie pirmadienio interviu telefonu. Džiaugsmas liejosi per visur. Interviu praėjo gana sėkmingai, o kaip pasirodė vėliau net gi labai sėkmingai. Tai gi vieną dieną sėdėdama verslo pamokoje gaunu email'ą... Širdis sustojo skaitant pirmus sakinius, o vėliau vėl ėmė plakti įprastu ritmu. Kodėl? Nes man pranešė, kad esu 2nd candidate, kas reiškė, kad dar niekas neaišku, jeigu JAV nuspręs, kad iš Lietuvos imamas tik vienas žmogus - aš niekur nevažiuoju. Bet tuo momentu man tai kažkodėl jau ir neberūpėjo, atrodė, kad mano visi darbai, visos visuomeninės veiklos, VISKAS buvo įvertinta TAIP aukštai, buvau netgi principal candidate no. 2! Tuo metu jau maniau, kad nepateksiu, kažkodėl nebetikėjau, nes juk paeitais metais iš Lietuvos važiavo 1 žmogus, kodėl šiais kažkas turėtų pasikeisti? Ir pasikeitė!!! Štai jau aš voliojuosi ant žemės, isteriškai juokiuosi, drebu, vėl voliojuosi, nes nebežinau kaip reaguoti ,kai gaunu prašymą susitvarkyti visus reikalingus dokumentus išvykti iš šalies... Aš išvažiuoju...! 

Labai laukiu, skaičiuoju dienas, nekantrauju išvykti ir susitikti su krūva jaunų žmonių iš visos Europos ir Amerikos. O visi video iš praeitų metų BFTF dalyvių atrodo labai daug žadantys. 





Birželio 28 - Liepos 26d. Ruth goes to... AMERICA.


2013 BFTF alumnio iš Lietuvos vaizdo įrašas. Tikiuosi ir pati ką nors panašaus sumontuosiu :)

3 comments:

  1. Labai didelis dėkui! :*

    ReplyDelete
  2. Sveikinuuu!
    Pafollowinau. :)
    ------------------------------------------------------
    http://gabsius.blogspot.com/

    ReplyDelete