Monday, December 10

Last sundaydayday :)

Kaip jau minėjau ankstesniame įraše šį sekmadienį savanoriavau projekte "pamatykime vieni kitus". Susirinkome HUB Vilnius pastate ir visą dieną kalbėjom šiam projektui aktualiomis temomis. Supratau, kad įsivėliau ne į vienadienį projektą kaip galvojau ankščiau. Jis truks net ilgiau kaip pusę metų, o aš esu kūrybinėje grupėje, linksma kai žinai, kad priklausai kažkam daugiau nei vien tik mokyklai ar panašiai. Kadangi projektas labai susijęs su moderniosiomis technologijomis, o aš ten nei bum bum, na gal tik šiaip man tai yra visai įdomu, tai jau spėju, kad gausiu darbelio ieškant rėmėjų, reklamos, patalpų parodoms, kurios ir bus mūsų darbo rezultatas. Ką ten rodysime? Kaip jau minėjau, tokių specialių aparatų 3D spauzdintuvų pagalba, kompiuteryje suprojektuotas vaizdas tarkim Vilniaus Katedra, žmogaus smegenys, Obamos veidas yra atspauzdinamas. Tas aparatas lydo plastiką ir jį lieja tam tikrose koordinatėse, kur jam yra nurodyta kompiuterio, kompiuteriui nuskenavus tą pasirinktą paveiksliuką. Neįsivaizduoju ar ką nors supratot, bet čia toks mano moteriškas, buitinis paaiškinimas to labai protingo daikto.
O kalbant apie tą laiką kai nieko nedarėm tai susipažinau su 5 neregiais, daug pakalbėjom sužinojau įvairių dalykų. Pavyzdžiui: neregiai irgi sapnuoja, jie naudojasi ir kompiuteriais ir telefonais, pirmą įspūdį apie žmogų susidaro iš jo balso, vėliau jį gali atpažinti iš kvapo ir dar daug įdomių dalykų. Iki kito susitikimo gavau namų darbų, iššifruoti brailio raštu užrašytą mintį, maniškė:
Rūpinkis tik tuo, ką darai, o ne ką iš to turėsi.
Šita mintis labai tinka visiem savanoriaujantiems ir šiaip geros širdies žmonėms.

2 comments:

  1. such a lovely geesture, its very imp to do such important things. wanna stay in touch with Google/FB if you want :) Wld love to see u over at my blog!

    ReplyDelete
  2. Hey thx for your Comment on my Blog, do you still thinking about following each other?

    Kisses N.
    www.sleeplessinhighheels.blogspot.co.at

    ReplyDelete