Friday, October 5

Restaurant hunt: Vapiano

Penktadienį su Ieva aplankėme Eropoje esantį Vapiano restoraną (Konstitucijos pr. 7a, Vilnius )
Senai norėjau aplankyti šį restoraną, nes, kaip žinote, esu didelė Itališkos vertuvės gerbėja. Ir štai vieną penktadienio popietę pagaliau nuėjau ir tikrai nepasigailėjau :)

  Kaip užsisakyti maistą? Tai pirmas klausimas kylantis pirmą kartą atėjusiam klientui. Įėjus į restoraną pasitinka padavėja, duoda meniu bei kortelę, į kurią ir yra skenuojama visa jūsų pasirinkimų gausa. Maždaug taip buvo paaiškinta kaip viskas veikia... Nesupratot? Mes irgi nesupratome, tai man, kaip atpirkimo ožkelei, kaip visada viską reikėjo išsiaiškinti, o Ieva po manęs galėjo kaip tikra Vapiano senbuvė stilingai nusipirkti sau pietus be jokių juokingų klausimų, na ką padarysi kažkuriai juk reikia būti pirmai :D
   O viskas veikia taip:
Iš pradžių pasižiūri į menių, nusprendi ką šiandien valgysi, makaronus, picą ar salotas ir eini link to šefo, virš kurio yra parašytas tavo pasirinkimas. Na panašiai, kaip Akropolio Delano restorane.
Bent su makaronais tai yra taip, prieini, išsirenki kokių šiandien makaronų nori: spagečių, kaspinėlių ar dar kokių, pasirinkimas tikrai nemažas. Tuomet iš menių išsirenki padažą, jie yra suskirstyti keliomis kainų grupėmis, pagal, kaip spėju, ingridientų skaičių ar pan. Aš išsirinkau Pesto :) Užsisakius pridedi kortelę ir į ją įrašomas tavo pasirinkimas. Pavalgius reikia eiti prie kasos paduoti kortelę ir susimokėti pinigus.
   Dabar viskas atrodo taip paprasta, bet tada buvo lyg sudėtingas galvosūkis :D Beje turbūt jau pastebėjote, viskas savitarna, padavėja prie jūsų neprieis ir neatneš meniu, nepriims užsakymo, viską reikia padaryti pačiam.
   Man asmeniškai labai patiko restorano interjeras, labai jauku. Ant kiekvieno stalo padėti vazonėliai prieskoninių žolių dar labiau pagyvina visą vaizdą. Fone skambanti neerzinanti muzika sukuria malonią atmosferą, netrukdo bendrauti.
   Apie maistą turiu tik vieną apibūdinimą - tobula! Galbūt šiuo klausimu aš pasidarau šališka, nes Italų virtuvė - mano virtuvė, bet ir estetiškai ir savo skonio prasme patiekalai gauna 10 balų. Porcijos užtenka ne tik pasigrožėjimui, bet ir sočiam pavalgymui.
Bepietaudamos su drauge juokavom, jei dirbtumėme šalia įsikūrusiame Swed Banke, turbūt kiekvieną dieną eitume pietauti būtent į Vapiano! Laukiu nesulaukiu progos, kada vėl galėsiu grįžti ten pavalgyti.







 






 Vapiano - modernus Itališkos virtuvės dvelksmas pačiame Vilniaus centre.

6 comments:

  1. Kaip norėčiau ir aš ten nueiti! :D Bet nemokėčiau elgtis ko gero :| :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mes ir nemokėjom :D tai vienintelė išeitis nebijot atrodyt kvailai ir visko išsiklausinėt ;DDD

      Delete
  2. nice photos :):) im following you, visit my blog if you want :)
    Anordinarylifestylebook.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. I sadly don't understand your language, but I just wanted to say thank you for the comments on my blog. The pasta looks really yummmy! :)

    The Puzzle of Sandra's Life

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well from now I added google translate! :DDDD But the thing is, it translates everything sooo wrong, even I can't understand a thing I wrote :DDDD What can I say, our language is very difficult :DD

      Delete