Sunday, May 27

Tai sakot broliai?

Vakar turėjau išskirtinę progą, kaip ir kiekvienais metais, pažiūrėti euroviziją. Nekalbėsiu apie dainas, pasirodymus ar pan. išties tai esu susirūpinus visai kitu klausimu... Balsavimai. Shit, neįsivaizduojat kokį nervą pagavau, kai pamačiau, kad mūsų mylimieji broliukai Latviai, Estai mums sugebėjo sukrapštyti tik po sumautus 4-3 balus. . . kai tuo tarpu Bulgarija, kuri ir toli nuo mūsų, ir emigrantų ten ne per daugiausiai, taip Bulgarija davė 5! Na išties gal tai ir yra absurdiška nervuotis dėl kažkokių balų, kažkokiam konkurse, bet ne, tai daugiau nei konkursas čia yra politika mielieji. Ir tai tik parodo kaip laikui bėgant mes turime vis mažiau kaimynių draugių, dabar tai tik eurovizija, o kada nors tai gali būti rimtas palaikymas valstybiniais klausimais.
Galbūt ne kiek dėl Estijos, o kiek dėl Latvijos supykau, nes juk Estai na jie visad šalinos baltijos šalies įvaizdžio ir visada glaudės prie šiauriečių Suomių, bet Latviai... O galbūt aš veltui pykstu ir nepastebiu gerosios pusės, galbūt eurovizija atsisako politinių užkulsių ir pradeda balsuoti už tikrą, gerą muziką? Sunku pasakyti, kas atsitiko, ar kas ir kodėl nepatiko, tačiau išryškėja dar viena tendencija, tai ryšys tarp dviejų šalių suartėjusių suirutės metu. Gruzija jau kelinti metai iš eilės mums skiria didžiuosius balus ir žinoma didelis dėkui jiems :} Juk draugą nelaimėje pažinsi :D Taip pat buvau nustebinta, kai gavome didijį balą 8 iš Baltarusių, na va, čia Grybauskaitės politika matyt pagaliau ir atsipirko!
Reziumuojant, kitais metais chebryte, mylimi broliukai, arba parengiat superinę dainą, kaip šiais metais Švedų euphoria, arba šūdą jūs gausit iš manęs, adios bichachos!


8 comments:

  1. Mano manymu čia dominavo 40% politikos, 50% kaimyniniai reikalai ir koks 10% muzikos. Galėtume užriesti nosis ir net nebedalyvauti tokiame renginyje (juk ką benusiųstume, vis tiek nieko negauname), bet nebebūtų įdomu stebėti.:)

    ReplyDelete
  2. Jooo, tiesa :] Bent džaiugiuosi, kad laimėjo tikrai to verta atlikėja :D vat tas svarbiausia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Va, bent džiaugiuosi, kad laimėjo ta, kuri ir turėjo laimėti daina, bet latviais ir aš nusivyliau. Estai tai jau seniausiai pagaili mums taškų... O šiaip įdomus blog'as gražios nuotraukos!:)

      Delete
  3. I didnt get to see it. But I heard it was good one :)

    ReplyDelete
  4. Šių metų Eurovizija grynas kosmosas, for sure... :D

    ReplyDelete