Friday, October 4

Drama

Mėgstu spontaniškus dalykus. Vienas toks nutiko ir šiandien, na gal ir meluočiau, jeigu sakyčiau, kad tai sužinojau tik šiandien, bet situacija buvo tokia netikėta, kad prilygo ir tam pirmam spontaniškam "šokui".

 Long story short, pažįstami paprašė pagalbos pažįstamų, o tie pažįstami mano draugės, o ta draugė manęs. O paslaugos esmė iš pradžių buvo labaaaai jau abstrakti ir, kaip tik po visko supratau, iš pradžių niekam niekas nebuvo aišku. Trupė aktorių iš Prancūzijos keliauja po Europą ir rengia spektaklius bei mini "apklausas" susijusias su euro-pilietiškumu miestuose. O gi, kad jie tą mini "apklausą" pravestų jiems reikia pagalbos iš lietuviškai kalbančių artistiškų žmonių... Ir štai kažkaip čia atsiduriu ir aš.

Tik dieną prieš sužinojusi, ką man reikės daryti, išaušus didžiajai "apklausų" dienai aš buitiškai šnekant pradedu dėti į kelnes ir galvoti, kokį atmazą sugalvot, kad dingt ir nesirodyt jokioje apklausoje. Bet pasidaro gėda, užgraužia sąžinė ir jau nebesužiūriu kaip draugė tempia mane per centrą link VU, kur vyko pirmoji trupės repeticija. Ir nebepabėgau, ir labai dėl to džiaugiuosi, ačiū tau Agne, kad įkalbėjai.

Vilniaus centro praeiviams uždavėme įvairių klausimų susijusių su ES, euro įvedimu Lietuvoje ir t.t. Bet smagiausia buvo praleisti popiete su tais įdomiais žmonėmis, dar nebuvau sutikusi tokių užsidegusių, entuziastų, švelniai pačiuožusių menininkų.



O ryt laukia jų spektaklio premjera Vilniaus Universiteto teatro salėje, beje visą diena paskui mus keliavo ir viską fiksavo operatorius, taip kad kai tik bus suontuotas ir paviešintas video iš šiandien iškart jį įkelsiu čia.

Puiki Agnės mamos mintis: "Atsisakyti visada spėsi"  - priimkit visas pasitaikančias galimybes :)

No comments:

Post a Comment